-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7955 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

همسرم نسبت به امر نجاست و طهارت دچار وسواس شده است. نگراني من به خاطر فرزندانم مي باشد كه مبادا آن ها هم مبتلا به اين امر شوند. لطفاً مرا راهنمايي كنيد.



برادر گرامي! شكي نيست كه رفتار والدين در فرزندان تأثير مستقيم دارد. در اين خصوص مادر نقش اساسي و تعيين كننده اي دارد. نگراني شما به جا و منطقي است.



در اين راستا بايد رفتار همسرتان را اصلاح كنيد و هر چه زودتر با آگاهي دادن، از وسواس بر حذر داريد. متأسفانه در مواردي جهل و بي اطلاعي از وظيفة شرعي منشأ وسواس در امر طهارت و نجاست است. از اين رو آشنايي با احكام، در درمان آن اثر مثبت داد. به همسرتان اين موضوع را تلقين كنيد كه وسواس نه تنها از نظر اسلام پسنديده نيست، بلكه كاري حرام است و از القائات شيطاني به شمار مي رود. امام صادق(ع) مي فرمايد: شيطان خبيث را به خود عادت ندهيد، چون او به آن چه عادت داده شد، معتاد مي شود و تنها هدف و خواسته اش اين است كه اطاعتش كنند.[1]



بر اين اساس اگر كسي به دليل وسواس چند بار وضو بگيرد، كار حرامي را مرتكب شده است. حضرت امام خميني(ره) مي گويد: وسوسه از شيطان است و جايز نيست شخص به آن اعتنا نمايد بلكه بايد در طهارت و نجاست و غسل و وضو مثل متعارف مردم عمل كند.[2]



در جاي ديگر مي گويد: وسواسي نبايد به شك هاي خود اعتنا كند و اگر اعتنا كند كار حرامي كرده است. هر عمل را بيش از يك بار نبايد انجام دهد و اگر انجام دهد حرام است.[3]



منشأ عمدة وسواس، ضعف اراده و تصميم گيري است. براي درمان آن، اعتماد به نفس و قاطعيت در امور و خودباوري نقش مؤثري دارد. از اين رو، در مواردي لازم است به روان شناس و يا روان پزشك مراجعه شود.



نكتة مهم ديگر آن است كه اگر همسرتان به وسواس خود ادامه داد، اثر آن را با سخن و فعل خود خنثي كنيد، مثلاً به فرزندانتان بگوييد: نيازي به افراط و زياده روي در مصرف آب نيست و حكم شرعي در مورد طهارت و نجاست بسيار آسان است و اين سخت گيري ها در اسلام نيست. بعضي از مسائل شرعي را كه در رسالة عمليه آمده است، براي فرزندانتان بخوانيد، مثلاً گفته شده با آب كر شيء نجس با يك مرتبه پاك مي شود.

[1] وسائل الشيعه، ج 3، ص 329.



[2] استفتائات، ج 1، ص 110.



[3] همان، ص 111.





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.